Umíme připravit sushi
Ondra dostal jako dárek kurz sushi a dnes si ho vychutnal.
V kulinářském ateliéru Ola Kala, kde se pořádají gastronomické kurzy.
Jako předkrm jsme dostali tataki, marinovaného tuňáka a taky tuňáka obaleného v sezamu a mírně opečeného (varianta pro ty, kteří nemají tolik rádi krev).
A pak jsme se už vrhli do vaření, tedy spíše koulení a hnětení, pod vedením Kristiny Kopáčkové, známé japanoložky, a Michala Nikodema, šéfkuchaře ateliéru Ola Kala.
Zkusili jsme si, jak se dělá skládaná vaječná omeleta, jak se správně vaří rýže, jak se koulí různé druhy sushi s různými nádivkami a nakonec byla i polévka misoširu.
Ondrovi se to moc líbilo, kurz si užil a těší se na to, až doma bude návštěvy trápit svými rádoby povedenými pokusy o sushi :-D